Indokolatlanul hozta működésbe a tűzjelzőt

2020. 01. 14., k - 11:28
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A tatabányai rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát a tárkányi férfi ellen.

A gyanú szerint egy 41 éves tárkányi férfi még 2019. április 18-án 17 óra után, indokolatlanul megnyomta egy tatabányai bevásárlóközpont mélygarázsának tűzjelző rendszer kapcsolóját. Ennek hatására, a mélygarázsban működésbe lépett a vízfüggöny, valamint a rendszer jelzést adott a katasztrófavédelem irányába is. A riasztás azt a látszatot keltette, hogy a mélygarázsban tűz ütött ki, azonban ilyen esemény nem történt. A tettes a cselekményét követően távozott, majd később visszatért és egy tűzzáró ajtót is megrongált.

A tatabányai rendőrök azonosították és a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a tárkányi lakost. Ellene közveszéllyel fenyegetés bűntett miatt indult büntetőeljárás. A Tatabányai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a keletkezett iratokat a napokban megküldte a Tatabányai Járási Ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy határsértőt fogtak el a rendőrök Békéscsabán

A magát algériainak valló férfit a vasútállomáson ellenőrizték. Nem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. A rendőrök előállítják.

 

Szerszámokat lopott

A kiskunmajsai rendőrök egy 21 éves helyi férfit gyanúsítanak a betöréssel.