Ittas járművezetés Szekszárdon

2017. 11. 05., v - 08:05
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Vádemelést javasol a rendőrség a szekszárdi férfi ellen.

Szekszárdon, a Rákóczi utca 78. szám előtti útszakaszon 2016. december 13-án 7 óra 40 perckor egy helyi lakos közlekedett személygépkocsival, amikor egy szabálytalan kikerülés során a jármű nekiütközött egy, az út szélén parkoló autónak. A balesetet követően a járművezető megállás és adatainak hátrahagyása nélkül elhagyta a helyszínt.

Az anyagi káros balesetet egy szemtanú látta, aki felírta a balesetet okozó jármű rendszámát és értesítette a rendőröket. A járőrök a rendszám alapján megállapították, hogy a balesetet egy 52 éves szekszárdi férfi okozta. Az egyenruhások a férfit lakcímén igazoltatták, melynek során nem volt hajlandó megfújni az alkoholszondát, ezért a járőrök vérvétel céljából előállították a Szekszárdi Rendőrkapitányságra. A vizsgálat kimutatta, hogy az 52 éves szekszárdi lakos alkoholos befolyásoltság alatt vezette a személygépkocsit.

A rendőrök a férfit ittas állapotban elkövetett járművezetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A bűncselekmény elkövetését beismerte, az eljárás során szabadlábon védekezhet.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a nyomozást befejezte, az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal az illetékes járási ügyészségnek a napokban átadta.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nincs veszett ügy

A kaposvári nyomozók négy gyanúsítottat hallgattak ki két betörésben.

 

Becsapta a sértettet

Mobiltelefont hirdetett meg egy internetes portálon a gyanúsított, de a vásárlónak csak egy klón készüléket küldött.

 

Nekiment, de elhajtott

A sofőr a teherautó rongálódásait próbálta meg helyrehozni, amikor elfogták a berettyóújfalui rendőrök.