Ittas volt a balesetet okozó sofőr

2020. 02. 12., sze - 12:44
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 48 éves balatonedericsi férfi ellen folytatott.

Az eljárás adatai alapján egy 48 éves balatonedericsi lakos 2019. november 12-én délelőtt a 84-es számú főúton közlekedett személygépkocsijával, Balatonederics irányából tartott Sümeg felé. Haladása során járművével először kidöntött egy közúti jelzőtáblát, majd a gépkocsi bal elejével nekiütközött a kereszteződésben forgalmi okból álló másik személyautónak. A baleset következtében személyi sérülés nem történt, anyagi kár keletkezett. A rendőrök a helyszínen alkoholszondás ellenőrzést végeztek a sofőrrel szemben, mely pozitív eredménnyel zárult. Ellene járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás.

A Tapolcai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Veszprém megyei évértékelő

Megköszönte kollégáinak és az együttműködő partnereknek a 2019-ben végzett munkát a megyei rendőrfőkapitány.

 

Az együttműködést értékelték

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság értekezletre hívta az illetékességi területén az egyes rendészeti feladatokat ellátó személyeket és a polgárőr egyesületek vezetőit.

 

Lezárt akta: letörte a sorompó rúdját

Vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetése miatt folyt büntetőeljárás egy 44 éves kardoskúti férfi ellen, az Ajkai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.