Ittasan okozott balesetet, szó nélkül elhajtott, majd bántalmazta barátnőjét

2019. 02. 16., szo - 13:34
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Cserbenhagyás, ittas járművezetés és garázdaság miatt indult büntetőeljárás egy 54 éves mesztegnyői férfi ellen. A Balatonalmádi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

A nyomozás adatai alapján egy 54 éves mesztegnyői lakos 2018. október 22-én 17 óra körül Balatonakarattya belterületén közlekedett személygépkocsijával. Haladása során egy útkereszteződéshez érve a közúti jelzőtábla utasítása ellenére nem adott elsőbbséget egy másik gépjárműnek, melynek következtében összeütköztek. A balesetet okozó sofőr ezután anélkül hagyta el a helyszínt, hogy meggyőződött volna róla, a másik járműben valaki megsérült-e. Ezt követően a férfi egy közeli földúton parkolta le az autót és a barátnőjével gyalogosan indultak haza. Útközben azonban szóváltásba keveredtek és a gyanúsított többször megütötte a nőt. A rendőrséget egy arra haladó személygépkocsi vezetője értesítette, majd a rendőrök egy panzióban fogták a bántalmazót és előállították a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra. Gyanúsítottként történő kihallgatásakor a férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését, továbbá azt is, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott. Ellene járművezetés ittas állapotban vétség, cserbenhagyás vétség és garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Balatonalmádi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

17 illegális migráns

Egy tehervonat vagonjaiban megbújva próbáltak meg jogellenesen bejutni az országba Kelebiánál.

 

Török embercsempész Röszkén

Embercsempészés miatt indult eljárás egy török állampolgárságú nő ellen, aki egy honfitársát próbálta meg illegálisan Magyarországra beutaztatni Röszkénél.