Ittasan okozott halálos balesetet

2019. 06. 25., k - 10:52
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A Szentendrei Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

A nyomozás adatai szerint egy 46 éves nő 2018. november 20-án 13 óra 40 perckor Seat típusú személygépkocsijával közlekedett  a 11306-os számú úton, Horány felől a Pásztor rév irányába. Haladása során az út 750 méterszelvényében az úttestről lehaladt majd egy fának ütközött. A baleset következtében a Seat utasa a helyszínen életét vesztette.  Az ügyben beszerzett orvosszakértői vélemény alapján a 46 éves nő a baleset idején ittas állapotban vett részt a közúti közlekedésben. A nyomozók a nőt halált okozó ittas járművezetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták.

"

A szentendrei rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat átadták az ügyészségnek.

"

"

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja járművezetők figyelmét a közúti közlekedési szabályok betartására, amely szerint járművet az vezethet, aki vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol. A szeszes ital és a bódító szer már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. Fogyasztásuk hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, a baleseti kockázat ezáltal kimagasló. Aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait valamint a közlekedés más résztvevőit is.

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők egy bolgár kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Kamionban bújtak meg a határsértők

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.