Jámű önkényes elvétele és más bűncselekmények miatt is felelhet

2019. 09. 10., k - 09:15
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy 25 éves férfi ellen folytatott eljárás vizsgálati szakaszát zárták le a balassagyarmati nyomozók. 

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele bűntett és kapcsolati erőszak vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 25 éves magyarnándori férfi ellen. 


A gyanúsított a megalapozott gyanú szerint 2019. június 27-én az éjszakai órákban Magyarnándor belterületén édesapja gépkocsijába beült és azt beindította, majd azzal engedélye nélkül elhajtott. A férfi ezt követően a gépkocsival Szátok belterületén lesodródott az úttestről és egy fának csapódott. A sofőr alkoholszondás ellenőrzése pozitív eredménnyel zárult, mely ügyben a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya korábban, 2019 augusztusában lezárta az eljárást. 

A férfi megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal is, hogy a fenti időpontot megelőzően édesanyját emberi méltóságában többször megalázta, leköpte és bántalmazta. 

A nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket a nyomozók elvégezték és az iratokat átadták az illetékes ügyészségnek.
 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nyíltan a szegedi nyílt napon

A Szegedi Rendészeti Szakgimnáziumban február 7-én tartottak nyílt napot. A közel száz érdeklődő fiatal bepillantást nyerhetett az intézmény életébe. Láthattak csapatszolgálati, alaki, kutyás, önvédelmi és fegyverbemutatót, megismerkedhettek a bűnügyi helyszínelők és a határvadászok munkájával, valamint megnézhették, milyen körülmények között tanulhatnak, ha beadják a jelentkezési lapot.

 

Kapcsolati tőke

Az érvényesülés zálogaként ismert kapcsolati tőkét kamatoztatta két Heves megyei körzeti megbízott, amikor egy hevesi idősek otthonának betörőjét derítették fel. A rövid idő alatt befutó lakossági információkból eredményt kovácsoltak.

 

Derűs nap Adyligeten

Az Adyligeti Rendészeti Szakgimnáziumban február 6-án tartottak nyílt napot. Megnyitóbeszéde elején, miután köszöntötte a megjelent több száz érdeklődő középiskolást, Sóti Kálmán ezredes, iskolaigazgató utalt arra, hogy a rendőri komoly és felelősségteljes hivatás.

 

Egy művelet más szemszögből

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer-ellenes egységénél a mindennapok része a nyomozás, felderítés, és az elkövetők vagy sok esetben elkövetői csoportok elfogása.

 

Hívásfogadók ünnepe

A Miskolci és a Szombathelyi Hívásfogadó Központban programsorozatokkal várták az érdeklődőket a 112-es egységes európai segélyhívó szám (EENA) napján, február 11-én. Idén először csatlakozott a kezdeményezés népszerűsítéséhez a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya is.