Jövedéki terméket és egy pilóta nélküli repülőeszközt találtak a rendőrök egy tiszabezdédi ingatlanon

2020. 06. 29., h - 08:48
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Az összehangolt rendőri műveletet a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya irányította.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai a Záhonyi és a Barabási Határrendészeti Kirendeltség járőreinek bevonásával, összehangolt intézkedéssorozat keretében tartottak házkutatást 2020. június 25-én egy tiszabezdédi ingatlanon. Az akció végrehajtásában a Nemzeti Nyomozó Iroda és a Nemzeti Adó-és Vámhivatal munkatársai is részt vettek. A rendőrök a garázsban közel kétmillió forint értékű, magyar zárjegy nélküli cigarettát, valamint egy pilóta nélküli, merevszárnyú repülőeszközt találtak, mellyel feltehetően rendszeresen jövedéki termék csempészését hajtották végre. A nyomozók az ingatlan udvarán két személyt igazoltattak, akik az árucsempészettel összefüggésbe hozhatóak. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya által költségvetési csalás bűncselekmény elkövetése miatt indított büntetőeljárást a továbbiakban a Nemzeti Adó-és Vámhivatal folytatja le.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy éjszaka két életmentés

A kunszentmártoni rendőröket alig két óra eltéréssel előbb egy 28 éves, majd egy 82 éves férfi keresésére riasztották. Mindkét férfit épségben megtalálták.

 

Bódultan vezetett

A kisújszállási rendőr egy 28 éves sofőr ellenőrzésekor kábítószergyanús anyagot is talált az autóban. A férfit előállították.

 

Migránsok az M1-es autópályán

A rendőrök az M1-es autópályán, Tata térségében elfogtak egy 30 éves belga férfit, aki 22 migránst akart külföldre juttatni.