Kábítószer-kereskedőket fogtak el

2017. 12. 22., p - 04:30
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A rendőrök a marihuána átadása közben érték tetten a két budapesti férfit.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást több személy ellen. A beszerzett adatok szerint egy 26 éves budapesti férfi kábítószerrel kereskedik a fővárosban. A rendőrök 2017. december 20-án a délutáni órákban egy XIV. kerületi családi ház előtt éppen a drog átadása közben érték tetten és fogták el a férfit és társát.

A nyomozók a helyszínen lefoglaltak 5 kilogramm súlyú kábítószergyanús anyagot, amely az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint marihuána, feketepiaci értéke körülbelül 10 millió forint. A rendőrök a házkutatás során további csekély mennyiségű marihuánát találtak, amelyről a lakásban tartózkodó 22 éves fiatalember úgy nyilatkozott, hogy azt korábban ő vásárolta magának fogyasztás céljából. Utóbbi személyt is elfogták a rendőrök, majd mindhármukat előállították.

A KR NNI munkatársai a 22 éves férfit kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, a két 26 éves személyt kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A rendőrök a két 26 éves gyanúsítottat bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására. A fogyasztó szabadlábon védekezik. A KR NNI munkatársai szakértők bevonásával folytatják a nyomozást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nyolc szír határsértő Mórahalomnál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba nyolc migráns Mórahalom közelében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Öt szír határsértő Kiszombornál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Kiszombor közelében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.