Kábítószer-kereskedőket fogtak el

2017. 12. 22., p - 04:30
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A rendőrök a marihuána átadása közben érték tetten a két budapesti férfit.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást több személy ellen. A beszerzett adatok szerint egy 26 éves budapesti férfi kábítószerrel kereskedik a fővárosban. A rendőrök 2017. december 20-án a délutáni órákban egy XIV. kerületi családi ház előtt éppen a drog átadása közben érték tetten és fogták el a férfit és társát.

A nyomozók a helyszínen lefoglaltak 5 kilogramm súlyú kábítószergyanús anyagot, amely az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint marihuána, feketepiaci értéke körülbelül 10 millió forint. A rendőrök a házkutatás során további csekély mennyiségű marihuánát találtak, amelyről a lakásban tartózkodó 22 éves fiatalember úgy nyilatkozott, hogy azt korábban ő vásárolta magának fogyasztás céljából. Utóbbi személyt is elfogták a rendőrök, majd mindhármukat előállították.

A KR NNI munkatársai a 22 éves férfit kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, a két 26 éves személyt kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A rendőrök a két 26 éves gyanúsítottat bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására. A fogyasztó szabadlábon védekezik. A KR NNI munkatársai szakértők bevonásával folytatják a nyomozást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Öt pakisztáni férfi egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Kamionban bújt meg

Egy külföldi férfi próbált meg jogellenesen bejutni Magyarország területére.

 

Elfáradtak, ezért biciklit loptak

Vendégségből hazafelé tartva egy ruzsai ház melléképületéből lopott kerékpárokat egy szatymazi férfi és párja. A rendőrök Üllésen fogták el a feltételezett elkövetőket.