Kábítószerező párost fogtak el a készenléti rendőrök

2020. 05. 15., p - 15:32
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Egy budapesti parkolóban érték tetten őket. Kábítószer birtoklása és a kijárási korlátozás szabályainak megszegése miatt indult velük szemben eljárás.

Budapest VIII. kerületében teljesítettek szolgálatot a Készenléti Rendőrség munkatársai 2020. május 14-én délután. A Golgota úti parkolóban a járőrök felfigyeltek egy fehér gépkocsira, amiben két zavart férfi ült. Amikor közelebb mentek hozzájuk, az autóban ülők idegesek lettek, és a jobb első utas – észrevéve a rendőröket – hirtelen zsebre dugta a kezét. A járőrök ekkor mindkettőjüket igazoltatták, majd átvizsgálták ruházatukat.

Az utastól alufóliába csomagolt fehéressárga anyagmaradvány, valamint egy szipka, míg a gépkocsi sofőrjének zsebeiből fóliába illetve nejlontasakba zárt hasonló kábítószergyanús anyag, egy fém kiskanál, egy digitális mérleg és szintén egy szipka került elő. 

Mindketten elismerték, hogy a napokban drogot fogyasztottak, amit a velük szemben alkalmazott kábítószergyorsteszt is alátámasztott. Azt egyikük sem tudta megindokolni, hogy a kijárási korlátozás ellenére miért tartózkodtak közterületen.

Így velük szemben nemcsak kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, hanem kijárási korlátozás megszegése miatt szabálysértési eljárás is, amelyeket a Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitányság folytat le velük szemben.       

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kamion alvázán bújt meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Illegális migránst fogtak el Nagylakon

A Csongrád-Csanád megyei rendőrök egy illegális migránst fogtak el Nagylak külterületén. A határsértő ellen idegenrendészeti eljárás indul.