Kábítószerrel kereskedett Nyíregyházán- a szabolcsi rendőrök a TEK segítségével fogták el

2020. 09. 02., sze - 07:19
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Hollandiában szerezte be a tiltott a szert.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást V. László 49 éves nyírteleki lakos ellen, továbbá kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt M. Zoltán 35 éves és B. Béla 50 éves nyíregyházi lakosok ellen. A nyomozás adatai szerint V. László rendszeresen utazott Hollandiába, ahol kábítószert vásárolt, amit anyagi haszonszerzés érdekében Nyíregyházán értékesített a korábban kialakított vevőkörébe tartozó fogyasztóknak. A szabolcsi rendőrök a Terrorelhárítási Központ munkatársainak részvételével több helyszínen, összehangolt rendőri akció keretében csaptak le a dílerre és vevőire 2020. augusztus 31-én. A kábítószerrel kereskedő férfi az elosztóhelyként is funkcionáló nyíregyházi garázsában tartotta a tiltott szert, ami az előzetes szakvélemény szerint THC hatóanyag tartalmú marihuána, és amiből egy kilogrammnyit foglaltak le a rendőrök a kutatás alatt. A kiméréshez és a csomagoláshoz szükséges eszközök is a garázsban voltak, azokat szintén lefoglalták. A nyomozók V. Lászlót gyanúsítotti kihallgatása után őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, míg M. Zoltán és B. Béla a büntetőeljárás alatt szabadlábon védekezhetnek.   


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Útjukba álltak

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 39 éves belga sofőr ellen, aki 21 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Visszakapta ellopott akkumlátorát

A szemfüles szomszédasszony felírta annak a furgonnak a rendszámát, amivel a tolvajok közlekedtek Telkibányán. A nyomozók három férfit hallgattak ki gyanúsítottként a lopással összefüggésben.

 

Szekszárdi diadal

A Heves megyei csapat nyerte a X. Országos Szakmai Közlekedésrendészeti Versenyt.