Kanadában gyilkoltak, Európába menekültek, Magyarországon bujkáltak

2021. 06. 14., h - 05:00
Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda

​​​​​​​Szombat este ütött rajtuk a KR NNI fejvadász egysége.

A kanadai rendőrök azzal gyanúsítanak egy 28 éves szlovákiai születésű kanadai állampolgárt és annak 26 éves szintén kanadai barátnőjét, hogy 2021. február 28-án a kanadai Hamiltonban megöltek egy 39 éves férfit, illetve több lövéssel életveszélyesen megsebesítették annak 26 éves barátnőjét.

A bűncselekménnyel gyanúsítható páros – Oliver K. és Lucy L. – a bűntettet követően elmenekült, és hónapok óta illegalitásban élt, kivonva magukat a felelősségre vonás alól. 

A kanadai hatóságok feltételezték, hogy mindkét szökevény elhagyta Kanadát, és Európában próbál elrejtőzni, ezért ellenük nemzetközi elfogatóparancsot bocsátottak ki, és sajtófelhívást tettek közzé.  

A körözöttek menekülésének a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya vetett véget. Együttműködve a kanadai és több európai rendőrséggel, hosszas hajsza után a magyar rendőrök lokalizálták a két szökésben lévő személy feltételezhető rejtőzködési helyét, majd 2021. június 12-én az esti órákban Budapest VI. kerületében, az utcán mindkét embert elfogták.  

Oliver K. és Lucy L. őrizetbe vételére is sor került, kiadatásukról a későbbiekben döntenek a magyar hatóságok.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam