Katalizátorlopásra specializálódtak

2021. 10. 14., cs - 13:43
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A három fős elkövetői csoport a Jászságban és Szolnokon követte el a sorozatbűncselekményt.

Egy szolnoki lakos tett bejelentést a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába, mert az ingatlana előtt parkoló gépkocsiját ismeretlen személyek egy mechanikus emelővel megemelték és megkísérelték eltulajdonítani a jármű katalizátorát 2021. június 6-án az éjjeli órákban.  Ugyancsak kísérleti stádiumban maradt az a bűncselekmény, amely egy szolnoki parkolóban történt 2021. augusztus 19-re virradóra. Az ismeretlenek ez esetben is egy parkoló gépkocsi katalizátorát kísérelték meg levágni és eltulajdonítani – sikertelenül. 2021. augusztus 26-án ismét bejelentés érkezett a rendőrségre, mert Jászjákóhalmán egy parkoló gépjárműből ismeretlenek eltulajdonítottak egy autós rádiót és a jármű katalizátorát. A rendőrök az elvégzett nyomozási cselekményeket követően sorozatjellegre gyanakodtak és nem is tévedtek. Aprólékos adatgyűjtések, részletes tanúkihallgatások és szakértői vizsgálatok hoztak eredményt, mely során a nyomozók figyelme egy három fős elkövetői csoportra irányult. Elfogásukat követően az egyenruhások – egyenlőre – nyolc rendbeli vagyon elleni bűncselekmény elkövetését rótták a gyanúsítottak terhére.  A jogsértők bűnlajstroma vélhetően tovább bővül, hiszen az egyik gyanúsított további katalizátorlopásokról is beszámolt. A rendőrök kutatást végeztek a feltételezett elkövetők lakcímén, valamint a bűncselekmények kivitelezéséhez használt gépjárműben is, ahol különböző tárgyi bizonyítási eszközöket foglaltak le, sőt egyikük lakcímén kábítószer gyanúját keltő fehér por is a bűnjel-lajstromot bővítette.

A nyomozóhatóság a gyanúsítotti kihallgatásokat követően a viszneki, jászárokszállási és jászberényi terheltek őrizetbe vételéről határozott és a napokban előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Frontális ütközés

Két autó karambolozott Sajópüspöki és Bánréve között. A balesettel érintett útszakaszt a rendőrség teljes terjedelmében lezárta.