Katalizátorokat loptak – a feltételezett elkövetőket az újpesti rendőrök elfogták

2021. 02. 28., v - 09:00
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A budapesti nyomozók több tucat, tisztázatlan eredetű katalizátort foglaltak le.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. Kerületi Rendőrkapitányság eljárást indított lopás bűntett gyanúja miatt B. József és R. Kristóf ellen. A rendőrök a két 20 éves fiatalt 2021. február 23-án délelőtt érték tetten, amikor a IV. kerületi Rózsa utcában próbálták meg kivágni egy parkoló autó katalizátorát.

A rendőrök a helyszínen lefoglalták a bűncselekmény elkövetésekor használt autót, a lopáshoz használt eszközöket, valamint egy gáz- és riasztófegyvert is.

Az elfogott fiatalok tartózkodási helyén a rendőrök lefoglaltak további 42 katalizátort; azt még vizsgálják, hogy ezek honnan származnak. 

Az újpesti nyomozók azonosították a két feltételezett elkövető harmadik társát, a 43 éves M. Istvánt is. A három férfit a BRFK IV. Kerületi Rendőrkapitányságon lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Fokozott ellenőrzés az M1-esen

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartott április 1-jén az M1-es autópályán. Földön és levegőben: az autópálya- és a forgalom-ellenőrzési alosztály munkatársai mellett az akcióhoz helikopteres támogatást adott a Készenléti Rendőrség.

 

Letartóztatásban a lengyel embercsempészek

A rendőrök Dunaföldvár belterületén ellenőriztek két magyar rendszámú teherautót, melyek közül az egyikben illegális migránsokat szállítottak, míg a másik jármű a csempész gépkocsi előfutójaként közlekedett.