Kattant a bilincs

2021. 10. 23., szo - 09:23
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A szentendrei nyomozók felkutatták és gyanúsítottként hallgatták ki azt a 24 éves helyi férfit, aki a gyanú szerint lopott, csalt, fosztogatott a településen.

A bűncselekménysorozat első epizódjaként számon tartott ügyet egy szentendrei benzinkúton követte el 2021. szeptember 19-én hajnalban. Egy fiatal férfi elterelte az alkalmazott figyelmét, míg társa ellopott egy promóciós szatyrot, egy kartondobozt, két hosszabbítót, valamint több, mint 50 dobozos sört. Nem volt válogatós, még az alkoholmentes sört is bezacskózta.

Egy hónappal később egyre másra érkeztek a bejelentések a településről, hol betörésről, hol kifosztásról. Egy HÉV-en utazó, alvó férfi zsebéből eltűnt a brifkó, néhány nappal később egy pincesor ajtaját befeszítve fűkaszának és láncfűrésznek kélt lába, nem sokkal ezután betörtek egy üzlethelyiségbe, ahonnan egy elektromos kisautót loptak el.

A nyomozók egy helyi férfit hoztak összefüggésbe a bűntényekkel, 2021. október 20-án egy lakótelepen elfogták, majd előállították.

A 24 éves, segédmunkából élő férfi vallomásában a terhére rótt bűncselekményeket csak részben ismerte el. A gyanúsítás ellen panasszal élt. Védekezésében elmondta, hogy „A játékboltba én mentem be, onnan elloptam egy játékautót és hazavittem, de mivel ittam, ezért nem emlékszem semmire sem”. Állítása szerint bankkártyákat sem lopott, találta valahol, de mivel nem tudta használni, ezért kidobta.

A rendőrök a férfi zsákmányának túlnyomó részét megtalálták, azt visszaadják a tulajdonosokhoz. Az azóta letartóztatott férfivel szemben lopás, csalás és kifosztás bűntettének, valamint lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Szentendrei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Alig szabadult

A dunaföldvári rendőrök elfogták, és gyanúsítottként hallgatták ki azt a 46 éves gyöngyösi férfit, aki a város több üzletéből vitt, amit ért.

 

Etil-heptedron és ADB-BUTINACA

A nagykátai nyomozók rajta ütöttek egy tápiósági páron, akik a gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedtek.

 

A bűn nem kifizetődő

A szentesi rendőrök elfogtak egy internetes csalásokra szakosodott csoport négy tagját, akik a világhálón eladásra szánt tűzifát hirdettek, amelyek leszállítását a vételár kifizetése után a vásárlók részére nem teljesítették.

 

Alkalom szüli a tolvajt

Több százezer forintot lopott el a pultból, a VI. kerületi rendőrök keresik a felvételen látható férfit.

 

Emlékeztették

Nem rémlett a kerékpárlopás annak a 25 éves férfinek, akit a rendőrök ébresztettek alkoholmámoros álmaiból. A biciklit visszaadták tulajdonosának.