Kender a nádasban

2018. 09. 26., sze - 09:41
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Békéscsabán őrizetbe vett a rendőrség egy férfit, mert a gyanú szerint kábítószert tartalmazó kendert termesztett.

Otthonában és a lakóhelyéhez közeli bányatavaknál termesztett kendert egy férfi Békéscsabán. A 33 éves K. Györgyöt a rendőrök 2018. szeptember 25-én, délelőtt fogták el. A tavaknál lévő nádasból jött kifelé és a rendőröknek először azt mondta, hogy csak sétálni volt. Később elismerte, hogy a nádasban megtalált kender növényeket ő ültette és gondozta. A levelüket megszárította, majd a növényi törmelékből cigarettát sodort. A házban, ahol lakik, a nyomozók élő növényeket és szárított növényi törmeléket is találtak.

A 11 tő kendert, amelyek között közel kétméteres is volt, valamint a bruttó 1609 gramm kábítószer gyanúját keltő anyagot a rendőrség lefoglalta és a hatóanyag tartalmukat igazságügyi szakértővel vizsgáltatja meg. A 33 éves férfit a Békéscsabai Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egyedül próbálkozott

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.

 

Több nőt is inzultált

A csepeli rendőrök elfogták azt a férfit, aki öt nővel szemben is szeméremsértő módon viselkedett.

 

Körözött Peugeot Makón

A rendőrök a szlovén hatóságok által körözött gépkocsit foglaltak le Makó belterületén.