Kenderpalántákat hozott Bécsből

2019. 04. 18., cs - 06:00
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A BRFK Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály nyomozói Érden fogták el a beszállítót, majd a dílert is, aki a pincéjében termesztette a marihuánát. A rendőrök 82 kifejlett kendernövényt és 65 palántát foglaltak le.

A 43 éves budapesti T. Gergely 2019. április 15-én autóval átment Bécsbe, hogy értékesítés céljából marihuánát hozzon be Magyarországra. A férfi még aznap délután a 65 kenderpalántát egy érdi házhoz vitte, ekkor fogták el őt a rendőrök.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály nyomozói miután átkutatták a házat, a pincében egy egész marihuánaültetvényt találtak, kiépített világítás-, öntöző- és szellőztetőrendszerrel. Időközben hazaért a 36 éves budapesti Sz. Bálint, akit szintén elfogtak.

A Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály nyomozói lefoglalták T. Gergely Peugeot 107 típusú autóját, a benne lévő 65 kenderpalántát, valamint a nála lévő valutát. Továbbá lefoglalták a díler mobiltelefonjait, laptopját, a nála lévő közel kétmillió forintot, különböző valutákat, valamint a pincében megtalált 82 tő kifejlett marihuánát és a növény termesztéséhez használt eszközöket.

A budapesti felderítők T. Gergelyt bűnsegédként elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett, Sz. Bálintot kábítószer-kereskedelem bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A nyomozók a két férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Letartóztatásban az embercsempész

A bíróság elrendelte a letartóztatását annak a magyar embercsempésznek, akit az M6-os autópályán, a Sárközi pihenőben fogtak el a rendőrök.