Kereskedtek az új pszichoaktív anyaggal

2020. 12. 03., cs - 15:07
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A hónapokig tartó nyomozás eredményeként a Komárom-Esztergom megyei rendőrök hat főt hallgattak ki gyanúsítottként. A nyomozók a kutatások során új pszichoaktív anyagot, műszaki cikkeket és készpénzt foglaltak le.

A Komáromi Rendőrkapitányság által folytatott büntetőeljárásban több szerv közreműködésével került sor hat főnek az azonosítására és gyanúsítotti kihallgatására. A büntetőeljárás során a nyomozók azonosítottak egy 56 éves komáromi, valamint egy 28 éves szombathelyi nőt, akik a gyanú szerint 2019. május óta új pszichoaktív anyagot szereztek meg és azzal kereskedtek. A nők közreműködtek abban, hogy azt bejuttassák abba a büntetés-végrehajtási intézetbe, ahol egy 29 éves és 35 éves férfi ismerősük is a szabadságvesztését tölti.

Az eljárásban körvonalazódott, hogy az 56 éves G. Zsuzsanna 2020. június 10-én  40 gramm új pszichoaktív anyagot adott el a 38 éves B. József és a 35 éves T. Ádám oroszlányi lakosoknak. A rendőrök a kutatás során a komáromi nő lakásán sárga és barna színű por állagú anyagot foglalt le, ami az elsődleges szakértői vélemény alapján új pszichoaktív anyagnak minősül. A lakásban olyan megcímzett borítékokat is találtak a rendőrök, amiben már volt a porból. A 28 éves szombathelyi nő lakásában az üggyel összefüggésben adathordozókat foglaltak le a rendőrök. T. Ádám oroszlányi lakos lakásában további 80 gramm anyagot foglaltak le a nyomozók. G. Zsuzsanna, F. Zsófia, T. Ádám, B. József és a két fogvatartott ellen új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett miatt indult eljárás. A rendőrség a két nőt – akik a jelenleg rendelkezésre álló információk alapján az anyagot másoknak is értékesítették - őrizetbe vette és kezdeményezte, hogy a Komáromi Járás Ügyészség tegyen indítványt a letartóztatásukra.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális bulit számoltak fel a belvárosban

Az V. kerületi nyomozók kábítószer birtoklása miatt öt férfit gyanúsítottként hallgattak ki; a buli résztvevőivel szemben a kijárási tilalom megszegése miatt szabálysértési feljelentést tettek.