Késsel fenyegetve szerezték meg az adományt, a rendőrök elfogták őket

2020. 08. 14., p - 08:24
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A rablók kezén 24 órán belül kattant a bilincs.

Győrben, a vasútállomás aluljárójában áthaladó rendőrjárőrt állította meg 2020. augusztus 12-én 19 óra 10 perckor egy ott gitározó utcazenész, majd elpanaszolta, hogy két férfi késsel fenyegetőzve elrabolta a gitártokjában összegyűlt pénzét.

A sértett elmondta, hogy a két rabló először csak pénzt kért tőle, de mikor ő nem adott nekik a bevételből, közölték vele, hogy ez az ő területük, majd egyikük egy kést vett elő, amivel megfenyegette őt és a gitártokban lévő összes adományt összeszedve távoztak.

A rendőrök a rendelkezésre álló személyleírás és a tanúkutatás adatainak elemzése során felismerték a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 25 éves L. Dávidot és B. Istvánt, akiket a sértett és a szemtanú egyértelműen azonosítottak.

2020. augusztus 13-án a reggeli órákban információ érkezett arra vonatkozóan, hogy Győrben, egy Kiss Ernő utcai házba látták bemenni a két elkövetőt, ahol a járőrök megtalálták és elfogták őket.

..

L. Dávidot és B. Istvánt az egyenruhások a Győri Rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók – őrizetbe vételük mellett – felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket. A Győri Rendőrkapitányság előterjesztést tett a gyanúsítottak letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam