Készpénzét és a bankkártyáját is elvették

2018. 12. 01., szo - 10:43
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A Szentendrei Rendőrkapitányság rablás bűntett és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 28 éves pomázi nő és két pomázi férfi ellen.

A nyomozás adatai szerint egy 28 éves nő 2018. november 29-én 15 óra körül Pomáz, Beniczky utca 97. szám közelében lévő és a Diófa utca felé vezető lépcsőlejárón hátulról meglökte a 67 éves sértettet, a nála lévő táskából a pénztárcáját kivette, majd azzal elfutott. Ezt követően a budapesti nő a pénztárcából a benne található készpénzt kivette, majd a tárcát az utcán eldobta. Az esetet észlelte egy 24 éves pomázi férfi, aki a nő után szaladt, majd az eldobott pénztárcát a földről felvette, kivette belőle az idős hölgy bankkártyáját és a pénztárcát visszaadta a sértettnek. Ezt követően a 24 éves férfi és 22 éves társa a sértett bankkártyájával még aznap egy pomázi dohányboltan több alkalommal vásárolt.

"

Az esetről a sértett bejelentést tett a rendőrségen. A szentendrei rendőrök az ügyben végzett adatgyűjtés eredményeként azonosították a bűncselekmények feltételezett elkövetőit. A rendőrök a két férfit 2018. november 29-én pomázi otthonukban, a 28 éves nőt pedig 2018. november 30-án szintén Pomázon elfogták és a rendőrkapitányságra előállították. A nyomozók K. Évát rablás bűntett, míg B. P. Albertet és J. Alekszandert információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A nyomozók a 28 éves nőt őrizetbe vették és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

"

A gyanúsítottak ellen az eljárást a Szentendrei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Török embercsempész Röszkén

Embercsempészés miatt indult eljárás egy török állampolgárságú nő ellen, aki egy honfitársát próbálta meg illegálisan Magyarországra beutaztatni Röszkénél.

 

Szembeszálltak a lángokkal

Két győrújbaráti körzeti megbízott akadályozta meg a tűz továbbterjedését a tűzoltók megérkezéséig.

 

Autókat tört fel, elfogták

A veszprémi rendőrök negyedórán belül elfogták azt az ózdi férfit, aki két parkoló gépkocsiból is lopni akart.

 

Mellkason szúrta

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói őrizetbe vették a lajosmizsei gyanúsítottat.

 

Balra kanyarodásból balesetek

Két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset ügyének vizsgálatát fejezte be a rendőrség Békés megyében. A balesetekben hárman sérültek meg, két járművezető súlyosan, egy utas pedig könnyeben.