Két zárral is rögzítette kerékpárját, mégis ellopták

2019. 10. 09., sze - 12:46
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A kecskeméti nyomozók két helybélit gyanúsítanak megalapozottan a bűncselekmény elkövetésével. Egyikőjük számlájára további két lopás is írható.

Egy kecskeméti férfi tett bejelentést a rendőrségen 2019. szeptember 30-án délelőtt, mivel ismeretlen tettes ellopta a biciklijét. A sértett előző este az egyik megyeszékhelyi áruház kerékpártárolójánál zárta le a kétkerekűt, azonban az reggel már nem találta. A bicikli két zárral is rögzítve volt, de ez sem tartotta vissza az tolvajt. Mindkét zárat elvágta, így tudta eltulajdonítani a közlekedési eszközt.

A kecskeméti nyomozók néhány nap alatt beazonosították a feltételezett elkövetőt, K. Tibort. A 24 éves férfi kecskeméti lakóhelyét átkutatták az egyenruhások, és ennek eredményeként összesen három lopott kerékpárt találtak. A rendőrök három rendbeli lopás vétség elkövetésével gyanúsítják megalapozottan a fiatalt, aki kihallgatása során beismerő vallomást tett.

A nyomozás során kiderült az is, hogy az egyik lopás alkalmával egy fiatalkorú társa is volt a tettesnek. A 16 éves fiút is gyanúsítottként hallgatták ki. Az eljárás során jelenleg mindketten szabadlábon védekezhetnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bűnügyi őrizetben

A balassagyarmati rendőrök elfogtak egy nőt és egy férfit, akik becskei ingatlanokból nagy értékű takarékjegyet, laptopot és tabletet tulajdonítottak el.

 

Ittasan vezetett

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

 

3,5 tonna helyett 9 tonna

Az Ártándon megállított külföldi sofőr túlsúlyos járműszerelvénnyel közlekedett. A rendőrök vele szemben szabálysértési eljárást indítottak.