Kétrendbeli jármű önkényes elvétele bűntett és három rendbeli járművezetés ittas állapotban vétség miatt kell felelnie

2021. 08. 04., sze - 15:45
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Kétszer használta ki a gépjármű tulajdonosok óvatlanságát.

Egy öcsödi lakos tett bejelentést a Kunszentmártoni Rendőrkapitányságra, mert az ingatlana kapubejárójában álló személygépkocsiját – aminek a gyújtáskapcsolójában az indítókulcsot benne felejtette – ismeretlen személy eltulajdonította 2021. július 24-én a délutáni órákban.

A bejelentést követően a rendőrök tanúkat hallgattak ki, helyszíni szemlét végeztek, továbbá a rendelkezésre álló nyilvántartásokat leellenőrizték.

A kunszentmártoni rendőrök az öcsödi bűncselekmény kapcsán elrendelték a jogtalanul használt jármű körözését. Az egyenruhások hamarosan a keresett gépkocsi nyomára bukkantak, hiszen a Békés megyei rendőrök Orosházán ellenőriztek egy sofőrt, aki a körözés hatálya alatt álló személygépkocsival úgy vett részt a közúti forgalomban, hogy előtte alkoholt fogyasztott. A rendőrök megállapították, hogy a sofőr vezetői engedéllyel sem rendelkezett.

Az Orosháza Rendőrkapitányság és a Kunszentmártoni Rendőrkapitányság példás együttműködésével a jogsértőnek hamarosan a kunszentmártoni nyomozók előtt kellett számot adnia cselekményéről.  

A gyanúsítottat azonban ez sem riasztotta vissza, hogy újabb bűncselekményt kövessen el, ugyanis a megalapozott gyanú szerint, 2021. július 31-én a reggeli órákban egy kunszentmártoni iparcikküzlet elől is hasonló módszerrel vitt el egy újabb személygépkocsit, hiszen az óvatlan járműtulajdonos benne felejtette a gyújtáskapcsolóban az indítókulcsot.

A kunszentmártoni rendőrök ismételten előállították a feltételezett elkövetőt, akit gyanúsítottként kihallgattak. A terhelt beismerő vallomást tett. A nyomozó hatóság a gyanúsított őrizetbe vételéről határozott, majd az illetékes bíróság elrendelte a terhelt bűnügyi felügyeletét.  A rendőrök a jogtalanul használt gépjárműveket – lefoglalást követően – a jogos tulajdonosokhoz visszajuttatták.

A Kunszentmártoni Rendőrkapitányság kétrendbeli jármű önkényes elvétele bűntett, háromrendbeli járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam