Kétszázmillió forint értékű kábítószerfogás Budapesten

2017. 09. 24., v - 07:33
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A BRFK Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya, összesen 81.6 kilogramm, megközelítőleg nyolcvanezeradag kábítószert foglalt le és vont ki Budapest feketepiacáról.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói 2017. szeptember 22-én 19 órakor Budapest VIII. kerületében, a Hungária körút és a Kerepesi út kereszteződésénél intézkedés alá vontak egy személyautót és annak két utasát. A rendőrök az autóban több mint 10 kilogramm kábítószergyanús növényi törmeléket találtak, ezért a benne ülő N. Zsigmond 41 éves budapesti lakost és A. U. 62 éves albán állampolgárt a helyszínen elfogták és előállították a kerületi rendőrkapitányságra.

A bevezetett nyomozati cselekmények és adatgyűjtések eredményeként a nyomozók még aznap 20 órakor Budapesten a XIII., Váci út és Röntgen út kereszteződésében elfogtak két szerb állampolgárt is, akiknek XIII. kerületi lakásukban házkutatást tartottak. A rendőrök a lakásban további 70 kilogramm kábítószergyanús anyagot, 350 ezer forintot és 5 ezer euró készpénzt találtak és foglaltak le. A nyomozók az elfogott két szerb férfit, a 34 éves F. P.-t és a 49 éves B. B.-t szintén előállították a józsefvárosi rendőrkapitányságra.

A rendőrök a négy férfit kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Csalt a menetjegy vásárlásakor

A kunszentmiklósi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amelynek a gyanúsítottja hamis irattal vásárolt kedvezményes vasúti menetjegyeket.