Kétszázmillió forintos drogfogás – hazahozták az elkövetőt

2017. 12. 02., szo - 12:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A magyar rendőrök hazahozták a férfit, akitől közel 27 kilogramm heroint foglaltak le a francia hatóságok.

A magyar rendőrök tegnap az esti órákban hazahozták G. Zoltánt, mert a francia hatóságok a büntetőeljárás lefolytatását felajánlották Magyarországnak. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a férfi feladata az volt, hogy a 2017. július 1-én Hollandiában felvett heroint a saját autójával Spanyolországba fuvarozza.

A férfi a kábítószer-tömböket egy családi egyterű jármű lerögzített padlólemezében rejtette el, de őt útközben a BRFK rendőreinek jelzésére a francia vámhatóság 2017. július 2-án délelőtt egy dél-franciaországi településen elfogta. A kialakított rejtekhelyen a külföldi hatóság emberei 27 kiló heroint találtak, aminek a feketepiaci értéke közel kétszáz millió forint.

A BRFK nyomozói három nappal a férfi franciaországi elfogását követően beazonosították, majd elfogták G. Zoltán magyarországi megbízóit, akik azóta is előzetes letartóztatásban vannak.

A BRFK nyomozói G. Zoltánt gyanúsítottként hallgatták ki kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kábítószert adott el Sopronban

A rendőrök elfogtak és kábítószer-kereskedelem bűntette miatt gyanúsítottként hallgattak ki egy 42 éves helybéli férfit.

 

Lezárt akta: bombariadót fújt

Közveszéllyel fenyegetés miatt indult büntetőeljárás egy 27 éves várpalotai férfi ellen, a Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

 

Baleset az 1-es úton

Tatabánya térségében egy kamion és egy személygépkocsi ütközött. A 45-ös kilométerszelvénynél teljes útlezárás van érvényben.