Kétszer szúrt

2019. 10. 17., cs - 07:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A román hatóság átadta az erzsébetvárosi rendőröknek azt a férfit, aki szeptember végén Budapesten megszúrt egy moldáv állampolgárt.

Egy férfi 2019. szeptember 28-án 23 óra körül Budapest VII. kerületében, a Bethlen Gábor utcában előzetes szóváltást követően egy késsel kétszer megszúrt egy moldáv állampolgárságú férfit. A kiérkező mentőszolgálat munkatársai a férfit súlyos sérüléssel kórházba szállították.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a térfigyelő kamerák felvételei alapján rövid időn belül azonosították az elkövetőt, ellene elfogatóparancsot adtak ki. A 23 éves román állampolgárt 2019. szeptember 29-én 2 óra 45 perckor a Csanádpalota határátkelőnél fogták el a román kollégák.

A férfit 2019. október 16-án délelőtt a román rendőrök átadták a Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitányság és a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozóinak. A VII. kerületi rendőrök a férfit – őrizetbe vétele mellett – súlyos testi sértés bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, valamint előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Embercsempészek Csongrád-Csanád megyében

Embercsempészés gyanúja miatt indult eljárás két magyar állampolgár ellen Csongrád-Csanád megyében. A sofőr és utasa három migránsnak nyújtottak segítséget.

 

Élet a reptéren

Amikor utoljára, még tavaly ősszel a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren jártunk, szinte teljesen kihalt volt.

 

Csúcsban kerekeznek

A magyar tenger nyugati szegletében, Keszthelyen és Hévízen is felkészültek a rendőrök a nyári idegenforgalmi csúcsszezonra.