Kettőt egy csapásra

2021. 10. 22., p - 09:40
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A győri rendőrök a bejelentést követő 24 óra alatt elfogtak két férfit, akik a gyanú szerint két győrújbaráti házba is betörtek.

A rendőrségre 2021. október 21-én 18 óra 5 perckor érkezett bejelentés, amely szerint egy győrújbaráti lakóházba betörés történt. Az adatgyűjtés során a nyomozók felfigyeltek arra, hogy a bűncselekménnyel érintett ház szomszédos ingatlanának udvaráról egy fiatal férfi megy ki az utcára, majd sietős léptekkel akarja elhagyni a környéket. Miután őt utolérték, igazoltatták, azonban feltűnt nekik a személy zavart viselkedése, aki több kérdésükre sem tudott érdemleges választ adni. Kiderült, hogy a 33 éves lovászpatonai lakos illetéktelenül tartózkodott annak az ingatlannak az udvarán, ahonnan kijövet igazoltatták, ezért őt elfogták. Időközben a sértett is a helyszínre érkezett, aki elmondta, az a ház is az ő tulajdonában van, amelynek közelében igazoltatták a férfit.  Miután a tulajdonos átvizsgálta ezt a lakást észrevette, hogy ide is betörtek. Egy szemtanú azt nyilatkozta, hogy két idegent látott a házak körül ólálkodni, és egyikükben felismerte az elfogott embert.

A feltételezett elkövető ruházatának átvizsgálásakor egy gépkocsi kulcsát találták meg a járőrök, amely mint kiderült, egy másik autóval együtt a helyszín közelében parkolt. Az elsődleges intézkedések során a nyomozók kiderítették, hogy mindkét autó összefüggésbe hozható a bűncselekménnyel, ezért a másik jármű tulajdonosát is elfogták, majd társával együtt a Győri Rendőrkapitányság előállították. A gépkocsik szemléje során előkerültek az ingatlanokból lopott értékek, ezért a nyomozók a 33 éves és a 48 éves férfiakat lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vételük mellett – gyanúsítottként hallgatták ki.

7


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szemtanúkat keresünk

Az ajkai rendőrök közúti baleset gondatlan okozása miatt folytatnak eljárást egy helyi baleset kapcsán.

 

Megtalálták a társkeresős csalókat

Összesen több mint 15 millió forintot csalt ki hét férfitól az a 39 éves szabolcsi nő, aki egy társ­kereső oldalon ismerkedett meg a rászedett emberekkel.

 

Kiszűrve

A Pest megyei rendőrök két karavánt intettek ki a forgalomból.