Kevesebb mint egy hónap alatt 12 üzletbe tört be

2017. 09. 05., k - 06:11
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Vádemelési javaslattal zárult annak a férfinak az ügye, aki Budapesten több kerület üzleteiből lopott pénzt és élelmiszert.

A nyomozás adatai szerint a 64 éves budapesti H. Jakab 2017. január 23-a és 2017. február 14-e között Budapest több kerületében – IV., X., XIII., XIV., XV., XVIII. és XIX. kerület – 12 különböző üzletbe, büfébe és pékségbe tört be, majd onnan pénzt vagy élelmiszert lopott.

A férfi általában éjszaka követte el a bűncselekményeket, amikor már zárva voltak az üzletek. Betörte vagy befeszítette az ajtót és ellopta a helyiségekben lévő pénzt, öt estben a kasszával együtt. H. Jakab a 12 bűncselekmény alatt több mint hatvanezer forint készpénzt lopott el.

A férfi 2017. február 14-én befeszítette egy Budapest XV. kerületi pékség ablakát, hogy ellopja a pénztárkasszát és annak tartalmát. A zajra a pékség egyik dolgozója figyelt fel, majd értesítette az üzlet tulajdonosát és a rendőröket, akik a szemtanúk személyleírása alapján a helyszín közelében elfogták az elkövetőt.

A lopások miatt indított nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság XV. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai befejezték és a keletkezett ügyiratot a napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészség részére.​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 61 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök 38 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, 23 fő bejutását pedig megakadályozták.