Kiadták a külföldön elfogott embercsempészt

2018. 08. 31., p - 04:39
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szlovén rendőrök Rédicsnél adták át azt az afgán férfit, aki ellen Magyarországon európai és nemzetközi elfogatóparancsot bocsátottak ki.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást 2016-ban és 2017-ben. A bűncselekmények gyanúsítottjai közül többeket már korábban elfogtak, ügyüket a bíróság tárgyalja.

A nyomozás során beszerzett információk alapján a rendőrök megállapították, hogy egy 31 éves afgán férfi bűnözői csoportokat segített szervezőként és végrehajtóként, külföldi személyek Magyarországon át történő csempészésében.

Társai elfogását követően a férfi 2017-ben elhagyta Magyarországot, ezért európai és nemzetközi elfogatóparancsot bocsátottak ki ellene. A gyanúsítottat 2018. augusztus 13-án Szlovéniában elfogták, kiadatására augusztus 30-án Rédicsnél került sor. Átvételét követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ellopta ismerőse ékszereit és bankkártyáját

Lopás és csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás egy 26 éves zalabéri férfi ellen. A Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.