Kicsalt adatokkal vásárolt - rács mögé került

2020. 09. 06., v - 15:23
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy sikertelen átvételt követően fogták el a nagykátai rendőrök azt az 53 éves jászberényi férfit, aki mások nevében rendelt mobilkészülékekkel kereskedett a gyanú szerint.

A gyanúsított egy telekommunikációs cég munkatársának kiadva magát, telefonon bonyolított adategyeztetésre hivatkozva megszerezte mások személyes adatait, majd nevükben nagy értékű mobilkészülékeket rendelt a fizetés legcsekélyebb szándéka nélkül. A futárszolgálatnál módosíttatta a kiszállítás címét, így már a más nevére, de az ő nagykátai lakcímére érkeztek a készülékek, amelyeken aztán jóval áron alul túladott. A 2020 májusa és 2020 augusztusa közötti időszakban 11 alkalommal okozott csalárd módszerével több milliós kárt.

Az elfogás napján, 2020. szeptember 2-án délelőtt is ez lett volna a forgatókönyv, ha a futár nem ragaszkodik személyi igazolvány bemutatásához. Mivel a megrendelő - a lebukástól tartva - ezt nyilvánvalóan nem teljesítette, a 680 ezer forintos készüléket M. József nem vehette át. A nyomozók ezt követően fogták el, majd előállították.

M. József gyanúsítotti kihallgatásán a bűncselekmény elkövetését elismerte, panaszt nem tett, vallomásában több, korábban hasonló módszerrel elkövetett vásárlásáról is részletesen beszámolt, melyekkel több millió forintos kárt okozott. Elmondása szerint a mások nevében megrendelt készülékeket később 70-80 ezer forintért eladta.

A Nagykátai Rendőrkapitányság M. József ellen - az azóta elrendelt letartóztatása mellett - csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen a román embercsempész és utasa

Egy román állampolgár ellen embercsempészés elkövetésének gyanúja miatt indul eljárás Csongrád-Csanád megyében. A férfi egy migránst szállított Domaszék közelében, az 55-ös számú főúton.

 

Tizenegy határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 11 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.