Kifosztás miatt vettek őrizetbe két fiatal férfit a rendőrök

2020. 09. 25., p - 12:49
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A gyanúsítottak azt használták ki, hogy a sértett elaludt egy padon Debrecenben. A bíróság elrendelte a letartóztatásukat.

Egy férfi tett feljelentést a rendőrségen 2020. szeptember 16-án arról, hogy előző este ismeretlenek meglopták őt Debrecen belvárosában. A nyomozók adatot gyűjtöttek, tanúkat hallgattak meg, és a látókörökbe került egy konyári férfi, valamint egy 17 éves hosszúpályi fiú. A gyanú szerint a feltételezett elkövetők észrevették, hogy a sértett elaludt egy padon, és ezt kihasználva elvették a pénzét, a bankkártyáját, valamint a mobiltelefonját. A gyanúsítottak pénzt is megpróbáltak levenni a bankkártyáról, azonban nem jártak sikerrel.

A 20 éves konyári férfit, valamint fiatalkorú társát a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amit a bíróság 2020. szeptember 25-én elrendelt. Mindketten beismerő vallomást tettek, majd megmutatták, hogy hova rejtették a mobiltelefont, amit a nyomozók lefoglaltak.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást velük szemben.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy fiatal pár az elkövető

A 22 éves férfinak és 18 éves élettársának közel tucatnyi lopásért kell felelnie. A kecskeméti rendőrök a tegnapi napon elfogták és őrizetbe vették a duó mindkét tagját.

 

Embercsempész Csongrád-Csanád megyében

Embercsempészés miatt indult eljárás egy német tartózkodási engedéllyel rendelkező szír állampolgár ellen aki, négy illegális migránst próbált jogellenesen Magyarország területére szállítani.