Kifosztott egy idős nőt, a rendőrök elfogták

2019. 03. 06., sze - 03:57
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy segítő, szállást adó 85 éves asszonytól vett el pénzt az a 36 éves nő Gyulán, aki férfi néven mutatkozott be neki.

Volt bérlője fosztott ki egy idős nőt 2019. március 1-jén, Gyulán. A 85 éves ember tavaly decemberben adott ki egy szobát egy neki férfiként bemutatkozó idegennek. Megállapodtak a havi bérleti díjban, amit a bérlő 2019 januárjának első napjaiban kifizetett. Nem maradt ott egy hónapig, két hét után elköltözött. Ekkor a nő visszaadta neki a pénz egy részét, majd miután a volt bérlője ismét jelentkezett, hogy több pénzt kérjen vissza, még néhány ezer forintot adott neki. Ezután harmadjára is megjelent nála, de akkor az asszony elküldte.

Később, 2019. március 1-jén a volt bérlő az utcán odament az idős asszonyhoz és kérte a bérleti díjnak azt a részét, amit még nem kapott vissza. Mivel nem kapta meg, megfogta a karját, majd a rajta lévő táskából kivette a pénztárcáját, amit elvitt. Az összes pénzt kivette belőle és az üres tárcát eldobta. Az idős nő feljelentést tett a rendőrségen. Elmondta a volt bérlője nevét és személyleírást adott róla.

A Gyulai Rendőrkapitányság egyik körzeti megbízottja a leírás alapján azonnal tudta, hogy az erős testalkatú, rövid, felnyírt hajú, férfias hangon Lászlóként bemutatkozó bérlő személyében egy nőt kell keresniük. A kifosztás bűntett elkövetésével gyanúsítható 36 éves gyulai K. Henriettát a rendőrök 2019. március 5-én elfogták és őrizetbe vették.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hajnali garázdaság

A veszprémi rendőrök a helyszínen elfogták a bevásárlókocsival dobálózó 25 éves helyi lakost.

 

Falfirkák városszerte

A szekszárdi rendőrök három személyt gyanúsítanak azzal, hogy a város különböző pontjain legalább 51 graffitit készítettek.

 

Lóháton is vigyáznak a biztonságra

A Balatonkenesei Rendőrőrs lovas körzeti megbízottja és egy gyulafirátóti lovas polgárőr együtt teljesített szolgálatot Balatonfüreden.

 

Buszsofőrt ütött meg

Az erzsébetvárosi járőrök hét perc alatt, a helyszínen elfogták azt az ukrán férfit, aki bántalmazott egy buszvezetőt, mert nem engedte felszállni a járatra.

 

Az ülések alá bújt

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.