Kihallgatták a rakodómunkást

2017. 08. 06., v - 19:34
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A sértett Londonba érkezve vette észre, hogy a repülőre feladott poggyászát valaki átkutatta és közben összevérezte a bőrönd tartalmát.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2017. augusztus 3-án egy magyar állampolgárságú nő Budapestről Londonba utazott repülővel. Az angol fővárosban található lakóhelyén a poggyászként feladott bőröndjét ellenőrizve észlelte, hogy arról hiányzik a ráhelyezett lakat. A táskát kinyitva a nő azt tapasztalta, hogy annak tartalmát valaki átkutatta és – noha az értékei közül semmi nem tűnt el – a ruházata, illetve a szállított holmija vérrel szennyeződött. A hölgy feljelentést nem tett, panaszát a londoni repülőtéren jelezte.

Az esetről a magyar sajtóban több híradás is megjelent. Mivel a történtek alapján bűncselekmény elkövetésének gyanúja volt megállapítható, a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság hivatalból nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen.

A nyomozók előbb közösségi oldalon, majd telefonon felvették a kapcsolatot a sértettel, akit meghallgattak. A nő elmondása alapján beazonosították az érintett repülőjáratot és adatgyűjtést végeztek az aznapi rakodómunkások között. A rendőrök megállapították, hogy a londoni járatra négy férfi végezte a poggyászok felpakolását, egyikük keze pedig sérült volt és vérzett is.

A beszerzett információk alapján 2017. augusztus 6-án lopás vétség kísérletének megalapozott gyanúja miatt a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság munkatársai gyanúsítottként hallgatták ki a 46 éves Sz. Jánost, aki az eljárás során szabadlábon védekezik.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Útjukba álltak

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 39 éves belga sofőr ellen, aki 21 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Visszakapta ellopott akkumlátorát

A szemfüles szomszédasszony felírta annak a furgonnak a rendszámát, amivel a tolvajok közlekedtek Telkibányán. A nyomozók három férfit hallgattak ki gyanúsítottként a lopással összefüggésben.

 

Szekszárdi diadal

A Heves megyei csapat nyerte a X. Országos Szakmai Közlekedésrendészeti Versenyt.