Kiszúrták a járőrök

2021. 03. 12., p - 07:05
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Első körben a biztonsági öv hiánya tűnt fel a budakeszi rendőröknek, törvénytelenségek sora lett az intézkedés vége.

Gépkocsizó járőrszolgálat közben, 2021. március 8-án délután, Budakeszi, Királyleányka utcában vették észre a rendőrök egy szemből elhaladó kocsi sofőrjénél a bekötetlen biztonsági övet. Megfordultak és egyértelmű jelzésekkel tudatták megállítási szándékukat. A sofőr ezek ellenére kövér gázt adott és próbált elmenekülni, a rendőrök utána. A követés az utca végéig tartott, a sofőr egy füves területen megállt, majd kipattant a kocsiból. További menekülésére esélyt sem adva a járőrök elfogták.

Kiderült, a sofőr megijedt a rendőröktől, ezért fogta menekülőre. Ijedtségére okot - elmondása szerint - az a tény adott, hogy vezetői engedélye nincs és a vezetéstől is eltiltották. Ám ezzel még nem ért véget a történet, mivel a kocsi csomagtartójából egy kb. 40 cm hosszú bozótvágó került elő, a jobb első ülésen pedig egy tégely hevert, zöld növényi tartalma jellegzetes illatot árasztott, bár a sofőr állította, az csak teafű. Erre a helyszínre kért kutya is rácáfolt, amikor egyértelmű jelzést adott a cuccra. A sofőr papírjai, valamint a járműben tartott dolgai mellett a kocsival sem volt minden rendben. Műszaki érvényessége közel egy éve lejárt, biztosítás nem volt rajta, tavaly nyáron pedig kivonták a forgalomból.

A 45 éves budapesti férfit előállították, a kapitányságon végzett gyorsteszt pedig tovább bővítette a bűnlajstromot, tekintve, hogy amfetaminra és THC-re pozitív eredményt mutatott.

A Budaörsi Rendőrkapitányságon a közlekedési szabálytalanságok, valamint a közbiztonságra különösen veszélyes eszköz miatt szabálysértési feljelentés készült, valamint kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: késsel támadt az alvó családra

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőrfőkapitányság munkatársai befejezték a nyomozást az ellen a tótkomlósi férfi ellen, aki késsel többször megszúrta ismerősét, illetve annak gyermekét is megpróbálta megsebesíteni.