Kitépte a nyakából az aranyláncot

2019. 04. 30., k - 11:47
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A dunakeszi rendőrök őrizetbe vették azt a férfit, aki kirabolt egy idős nőt az utcán.

A nyomozás adatai szerint a 24 éves férfi 2019. április 26-án 8 óra 40 perc körül Dunakeszin, a Jókai Mór utcában gyalogosan közlekedő 81 éves idős nőt leszólította, majd megkérdezte tőle, hogy mennyi az idő. Az erdőkertesi férfi ezt követően a sértetthez közelebb lépett, majd a nyakában lévő aranyláncot, a rajta lévő medállal együtt kitépte. Ennek következtében az idős nő arccal a járdára esett, amelynek során az elsődleges orvosi vélemény szerint nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett. A támadó ezt követően a nyakláncot elejtette, csak a medál maradt a kezében, amellyel a helyszínről elfutott.

"

Az esetről történt bejelentést követően a rendőrök adatgyűjtést végeztek, amelynek alapján azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét. A 24 éves erdőkertesi férfit 2019. április 29-én este Dunakeszin elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként kihallgatták. A férfit a nyomozók őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására. A rendőrök a medált egy helyi ékszerüzletben megtalálták és lefoglalták.

"

A Dunakeszi Rendőrkapitányság a 24 éves férfi ellen rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenöt határsértő Csongrád megyében. A rendőrök ötöt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísértek, további tíz főt pedig elfogtak, ellenük idegenrendészeti eljárás indult.