Kiutazott Hollandiába, hogy feladja a csomagot - a „családi vállalkozás” három tagját elfogták a zuglói rendőrök

2020. 08. 06., cs - 06:31
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A XIV. kerületi rendőrök lefoglaltak több mint fél kiló kábítószergyanús tablettát, valamint több mint másfél kiló amfetamint.

Egy férfi feljelentése alapján indult nyomozás kábítószer-kereskedelem bűntette miatt a XIV. kerületi Rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen, aki 2020. július 25-én a késő délutáni órákban Rotterdamban átadott egy csomagot azzal a céllal, hogy azt szállítsa el a feljelentő férfi Budapestre egy XIV. kerületi címre. A férfinak gyanús volt a csomag, ezért azt kinyitotta, abban édességet, illatszert, illetve több fémdobozt talált, valamint több mint 3 kilogramm súlyú paszta állagú anyagot.

A férfi bevitte a csomagot a XIV. kerületi Rendőrkapitányságra, amit a nyomozók átvizsgáltak és megtalálták a hengeres dobozban fekete színű ragasztószalaggal körbetekert, több mint fél kilogramm kábítószergyanús tablettát, valamint egy másik fémdobozban több mint másfél kilogramm amfetamint.

A bevezetett nyomozási cselekmények és a széleskörű adatgyűjtésnek köszönhetően három férfi és egy nő került a nyomozók látóterébe, akik kábítószert akartak Hollandiából behozatni.

A zuglói rendőrök a 42 éves B. Zsoltot, aki a „figyelő szerepet töltötte be” elfogták az átadás helyszínének közelében, unokatestvérének az élettársát a 44 éves A. Sándort tetten érték, miközben megkísérelte átvenni a kábítószert, unokatestvérét a 47 éves L. Tímea Edinát budapesti lakásán fogták el, mindhárom embert gyanúsítottként hallgatták ki.

A beszerzett adatok alapján A. Sándor 2020. július 12-én is vett át L. Tímea Edina fiától, a 19 éves Y. K. Attilától a rotterdami címről küldött csomagot, ami a nyomozás során ezidáig nem került elő.

A nyomozás során beszerzett adatok alapján L.Tímea Edina a tulajdonában lévő autót kölcsönadta B. Zsolt részére abból a célból, hogy a Y. K. Attila által Hollandiából küldött, fehér színű karton dobozt tovább szállítsa ismeretlen helyre. A XIV. kerületi Rendőrkapitányság Yamak Kemal Attila vonatkozásában elfogatóparancsot bocsátott ki.​

Az eljárást - a gyanúsítottak szabadlábon hagyása mellett - a BRFK XIV. kerületi Rendőrkapitányság folytatja.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam