Kocsikat vittek el, rendőrnek adták ki magukat, kifosztottak

2022. 01. 14., p - 11:40
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Három ózdi fiatalt hallgattak ki a rendőrök gyanúsítottként, akiket őrizetbe is vettek.

Jármű önkényes elvétele, kifosztás bűntett, lopás bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az Ózdi Rendőrkapitányság egy 24 éves helyi férfival és fiatalkorú - 15 és 16 éves - társaival szemben.

A megalapozott gyanú szerint a fiatalok 2021. december 30-án a reggeli órákban Bánrévéről egy autót elloptak, amivel egészen a fővárosig jutottak, ahol elfogták őket a rendőrök, majd gyanúsított kihallgatásukra is sor került.

Ezt követően 2022. január 12-én és január 13-án Ózdon két idős asszonynál is megjelentek, majd magukat rendőrnek adták ki. Az idős hölgyek azonban nem hittek a fiataloknak, és azt mondták nekik, ha nem távoznak rendőrt hívnak. Az egyik helyszínt el is hagyták, ám a másik háznál megvárták, míg az idős tulajdonos elaludt és ellopták autóját, amivel egy közeli árokba hajtottak. Egy harmadik ózdi ingatlan udvarán lévő melléképületből pedig különféle élelmiszereket loptak el.

A triót 2022. január 13-án a hajnali órákban az ózdi rendőrök elfogták és gyanúsítottként hallhatták ki, majd őrizetbe vették őket, illetve kezdeményezték letartóztatásukat.  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megoldották a problémát

Egy gádorosi férfi autója defektet kapott, de nem volt szerszáma, hogy lecserélje. A nagykátai rendőrök segítettek.

 

Egy órán belül kattant a bilincs

A feltételezett elkövetőket rövid időn belül elfogták a debreceni rendőrök. Felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás gyanúja miatt indult eljárás velük szemben.

 

Vádemelési javaslat a bűnszervezet vezetője ellen

Az Egyesült Királyságban élő irányító személy és a magyarországi csoport tagjai az „unokázós-csalás” módszerével 2020. április 3-16. között összesen hat nyugdíjast tévesztettek meg. A szekszárdi rendőrök befejezték a nyomozást.

 

24 óra

A rendőrök azonosítottak, majd elfogtak egy 31 éves férfit, aki egy késsel többször megszúrta szerelmi riválisát Szegeden.