Könnyen szerzett milliók, gyorsan kattanó bilincs

2018. 10. 03., sze - 10:11
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Az angyalföldi rendőrök elfogták azt a férfit, aki több milliót csalt ki egy idős asszonytól. A nyomozók a férfi társait továbbra is keresik.

Egy férfi rendőrnek kiadva magát 2018. október 1-jén délelőtt felhívott egy zuglói idős asszonyt azzal, hogy balesetet okozott a lánya, akinek a kárrendezéshez pénzre van szüksége. Az elkövető elmondta a sértettnek, hogy miután összeszedte a pénzt, vigye le a lakása elé.

A pénzért a 31 éves esztergomi B. Gábor ment, akinek az idős asszony több mint kétmillió forint értékben adott át készpénzt és ékszereket. A pénzátadás után kiderült, hogy a sértett lánya nem okozott balesetet, ezért értesítette a rendőröket. Az idős asszony által adott személyleírás, valamint a kamerafelvételek alapján B. Gábort még aznap délután a Frangepán utcában felismerték és elfogták a BRFK XIII. kerületi Rendőrkapitányság járőrei.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói B. Gábort csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A rendőrök a férfi ismeretlen társait továbbra is keresik.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

13 migráns a Tisza árterén

Csónakkal lépték át a szerb-magyar határt. Rendőrök és katonák közösen tartóztatták fel őket.