Körözött férfiért mentek, sebesült kutyákat találtak a XVIII. kerületi rendőrök

2020. 12. 15., k - 16:40
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Kábítószer és állatviadal.

Kábítószer birtoklása miatt körözött férfit fogtak el a Budapesti Rendőr-főkapitányság XVIII. Kerületi Rendőrkapitányságának munkatársai 2020. december 2-án a XIX. kerületben. Az ingatlan átkutatásakor a rendőrök 31 gramm kábítószergyanús port, az elsődleges adatok alapján speed-et foglaltak le. Találtak azonban mást is: hét, rövid láncra kötött staffordshire terriert, valamint egy pár napja elpusztult kutya zsákba kötött tetemét. Az állatokon ellátatlan harapások nyomai voltak.

A rendőrök átkutatták a férfi bejelentett lakcímét is, ahol további tíz, feltehetően viadal céljából tartott kutyát, köztük több kölyköt találtak. Az állatokat a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központba vitték, hogy szakszerű ellátást kapjanak. A tiltott állatviadal szervezésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Díjkitűzés visszavonása

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője visszavonja a 16010/520/2013. bü. számú ügyben tett díjkitűzését.

 

Fűteni már nem fog

A hódmezővásárhelyi rendőrök elfogtak egy 56 éves férfit, aki betört egy felújítás alatt álló házba, ahonnan elvitte a beépítésre váró gázkazánt.