Közel 130 millió forint kár

2017. 10. 27., p - 12:58
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A Terrorelhárítási Központ műveleti egysége elfogta azt a férfit, akivel szemben a debreceni rendőrök különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoznak.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy debreceni, később budapesti székhelyű gazdasági társaság befektetési arany értékesítésével foglalkozott. A társaság vezetője tevékenysége során az ügyfelekkel termékértékesítési szerződést kötött befektetési arany adásvételére. A cég tevékenysége során az ügyfelekkel – akik nem kívánták a megvásárolt befektetési aranyat saját maguk tárolni – tárolási szerződést kötött, amelyért külön ellenszolgáltatást kért. A sértettek az arany ellenértékét a cég felé vagy teljes értékben vagy részletekben kifizették, azonban pénzükért később sem aranyat, sem a befizetett összeget nem kapták meg. A büntetőeljárás adatai szerint Sz. Árpád budapesti férfi a nyomozás jelenlegi adatai alapján 20 sértettet ejtett tévedésbe, akiknek közel 130 millió forint kárt okozott.

Az ügyben tett feljelentések és a beszerzett adatokat követően – amelyek között olyan információ is felmerült, hogy a férfi lőfegyverrel rendelkezhet – a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály munkatársainak közreműködésével a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége 2017. október 25-én elfogta a budapesti lakost. A nyomozók a 48 éves férfit gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

A Debreceni Rendőrkapitányság Gazdasági Ügyek Alosztálya 20 rendbeli csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat az ügyben nyomozást, amely során további sértettek felkutatása folyamatban van.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ma ünnep, holnap munka

Fura élethelyzet lehet: egyik nap még izgatottan vizsgázni egy rendészeti szakgimnázium tanulójaként, másnap ünnepélyesen búcsúzni az iskolától, harmadnap pedig zsaruként szolgálatba állni, és megkezdeni egy igen komoly és felelősségteljes életet.

 

Közlemény

Személyi változás a Komlói Rendőrkapitányságon.

 

Az ittas sofőrök kockáztatják a közlekedés biztonságát!

A rendőrök nyolc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhattak volna az év harmadik hetében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére.

 

A szó nem száll el

Tangl László a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK) Műszaki Szakértői Intézetének – ahogy ő fogalmaz – részben szakmai, részben funkcionális vezetője.

 

Tetten érték a tolvajokat

Két férfi egy devecseri raktárból különféle, építkezéshez szükséges tárgyakat lopott, az Ajkai Rendőrkapitányság rendőrei tetten érték őket.

 

Terepszemle a Pilisben

Az ünnepek idején két rendőrkapitányság zsarui erdőismerő szakemberek társaságában, terepjáróval és bakancsban végeztek bűnmegelőzési tevékenységet a Pilisben.

 

Nyílt nap Körmenden

Ismét nyílt napot tartottak a Körmendi Rendészeti Szakgimnáziumban január 8-án.