Közel 130 millió forint kár

2017. 10. 27., p - 12:58
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A Terrorelhárítási Központ műveleti egysége elfogta azt a férfit, akivel szemben a debreceni rendőrök különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoznak.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy debreceni, később budapesti székhelyű gazdasági társaság befektetési arany értékesítésével foglalkozott. A társaság vezetője tevékenysége során az ügyfelekkel termékértékesítési szerződést kötött befektetési arany adásvételére. A cég tevékenysége során az ügyfelekkel – akik nem kívánták a megvásárolt befektetési aranyat saját maguk tárolni – tárolási szerződést kötött, amelyért külön ellenszolgáltatást kért. A sértettek az arany ellenértékét a cég felé vagy teljes értékben vagy részletekben kifizették, azonban pénzükért később sem aranyat, sem a befizetett összeget nem kapták meg. A büntetőeljárás adatai szerint Sz. Árpád budapesti férfi a nyomozás jelenlegi adatai alapján 20 sértettet ejtett tévedésbe, akiknek közel 130 millió forint kárt okozott.

Az ügyben tett feljelentések és a beszerzett adatokat követően – amelyek között olyan információ is felmerült, hogy a férfi lőfegyverrel rendelkezhet – a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály munkatársainak közreműködésével a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége 2017. október 25-én elfogta a budapesti lakost. A nyomozók a 48 éves férfit gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

A Debreceni Rendőrkapitányság Gazdasági Ügyek Alosztálya 20 rendbeli csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat az ügyben nyomozást, amely során további sértettek felkutatása folyamatban van.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

130-cal a belvárosban

Jelentősen túllépte a sebességhatárt egy autós, akiről Békéscsaba belvárosában készített felvételt egy traffipax. A közlekedési balesetek egyik legfőbb oka a gyorshajtás. Aki a megengedettnél gyorsabban hajt, vagy nem az útviszonyokhoz, látási viszonyokhoz igazítja a haladási sebességét, kockázatot vállal.

 

Kamionban bújtak meg az afgán határsértők

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hat illegális migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Köveket dobált

A berettyóújfalui rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.