Közel 15 liter Ginát foglaltak le

2016. 08. 10., sze - 09:03
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A rendőrök elfogtak egy tiszafüredi fiút és anyját, valamint egy kispesti párt, akik kábítószerrel kereskedtek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. kerületi Rendőrkapitánysága eljárást folytat B. László 38 éves, P. Katalin 60 éves tiszafüredi és R. Mária 31 éves budapesti lakosok ellen kábítószer-kereskedelem bűntett, valamint K. György 33 éves budapesti lakos ellen kábítószer-birtoklás vétség miatt.

A tiszafüredi férfi és édesanyja autójukkal 2016. augusztus 8-án 15 óra körül a Budapest XIX., Vas Gereben utcában álltak, amikor egy másik személygépkocsival leparkolt melléjük R. Mária és az egyik csomagtartóból a másikba egy flakont tettek át, majd a budapesti nő elhajtott. A rendőrök 15 óra 15 perckor igazoltatták B. Lászlót és P. Katalint. Autójuk utasterét és csomagtartóját átvizsgálva flakonokban összesen 12 liter, valamint egy üvegcsében további 15 milliliter színtelen, kábító hatású folyadékot, feltehetően Ginát találtak és foglaltak le.

A kispesti nyomozók néhány órával később, 17 óra 10 perckor a Budapest XIX., Kossuth utcai háza előtt elfogták R. Máriát és élettársát. A nőnél a házkutatáskor két liter, B. Lászlótól vásárolt Ginát, 1,72 gramm fehér színű port – a gyanúsítottak vallomása szerint kokaint –, valamint két gázriasztó fegyvert találtak és foglaltak le.

Gyanúsítotti kihallgatásuk után a rendőrök B. Lászlót őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, a további három személy szabadlábon védekezik.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ruhákat loptak

A kőbányai rendőrök keresik a feltételezett elkövetőket.

 

Súlyos vita Mezőcsáton

A rendőrök a helyszínen elfogták azt a férfit, aki vitapartnerének egy késsel súlyos sérülést okozott.