Közel 6 millió forintot csaltak ki egy idős nőtől - elfogták őket a rendőrök

2020. 10. 30., p - 13:42
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A két férfi pénzintézeti alkalmazottnak kiadva magát győzte meg a sértettet, hogy adja át nekik a pénzét.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Vagyonvédelmi Osztály nyomozói bűnügyi információ alapján indítottak nyomozást ismeretlen tettesek ellen, akik magukat pénzintézeti alkalmazottnak kiadva telefonon megkerestek egy idős nőt azzal, hogy illetéktelen személyek hozzáfértek a bankszámlájához.

 

Azt tanácsolták a sértettnek, hogy vegye ki a pénzét a számlájáról és adja át nekik, ha azt biztonságban akarja tudni. A csalók tanácsára hallgatva a nő kivett a számlájáról 4 millió forintot, valamint 5 ezer eurót és a fertőzésveszély miatt – szintén a csalók instrukciói alapján – a pénzt a saját postaládájába helyezte el.

 

A BRFK Vagyonvédelmi Osztály nyomozói a Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársaival együttműködve 2020. október 22-én a pénzátvétel közben érték tetten a budapesti 34 éves B. Tamást és a 37 éves P. Ottót. A két férfit elfogták, előállították és a nyomozók csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki őket gyanúsítottként majd őrizetbevételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amit a bíróság 2020. október 25-én elrendelt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eltiltás hatálya alatt vezetett-őrizetbe vették

A nagykőrösi egyenruhások az egyik hiányzó irányjelzője miatt állították meg a sofőrt. Kiderült, hogy nem is ülhetett volna volán mögé. Két hatóság, több alkalommal is eltiltotta őt a járművezetéstől.