Külföldön bujkáltak, de elfogták őket

2021. 02. 22., h - 05:00
Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda

Hiába menekültek el hazánkból a börtönbüntetés elől, az NNI nyomozói a nyomukra bukkantak.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda által koordinált nemzetközi felderítés eredményeként három körözött embert fogtak el 2021. február 19-én Olaszországban és Angliában.

 

B. Zoltán Róbertet a BRFK Felderítő Főosztály Vizsgálati Osztálya kereste fegyveres emberrablás és súlyos testi sértés bűntett elkövetése miatt 2020 szeptembere óta. A férfi külföldi tartózkodási helyét a BRFK Felderítő Osztály és a KR NNI Életvédelmi és Célkörözési Főosztály nyomozói derítették fel, majd egy összehangolt, több országon átívelő nemzetközi akcióban az olasz rendőrség 2021. február 19-én délután Casarsa della Delizia városában elfogta.

 

Szintén nemzetközi körözés volt érvényben 2018 szeptembere óta B. Péter és L. Anna ellen, akiket a bíróság szabadságvesztésre ítélt – a férfit csalás bűntett elkövetése miatt, a nőt személyi szabadság megsértése miatt -, azonban a börtön elől külföldre menekültek. Elfogásukra a Győr-Moson Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság információi alapján, a NNI közreműködésével szintén február 19-én került sor az Egyesült Királyságban található Dewsbury-ben.

 

Mindhárom elfogott ember kiadatási őrizetben várja az illetékes bíróságok döntését.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Fokozott ellenőrzés az M1-esen

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartott április 1-jén az M1-es autópályán. Földön és levegőben: az autópálya- és a forgalom-ellenőrzési alosztály munkatársai mellett az akcióhoz helikopteres támogatást adott a Készenléti Rendőrség.

 

Letartóztatásban a lengyel embercsempészek

A rendőrök Dunaföldvár belterületén ellenőriztek két magyar rendszámú teherautót, melyek közül az egyikben illegális migránsokat szállítottak, míg a másik jármű a csempész gépkocsi előfutójaként közlekedett.