Láncfűrésszel esett szomszédja épületének

2020. 02. 06., cs - 08:52
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyben egy 78 éves tapolcai férfi ellen folytattak büntető eljárást.

Az eljárás adatai szerint a sértett tett bejelentést a rendőrségre 2019. augusztus 5-én délelőtt, mert a tapolcai házához tartozó melléképületének tetejét a szomszédja, egy 78 éves férfi láncfűrésszel bontani kezdte. A helyszínre érkező járőröknek az idős lakó elmondta, hogy azért szedte le a cserepeket és fűrészelte el a tetőszerkezetet szomszédja ingatlanán, mert véleménye szerint az több centiméterrel átlóg az ő ingatlanának területére, és ezt az általa vélt építési hibát akarta ilyen módon orvosolni. A férfi cselekményével többszázezer forint kárt okozott.

A rendőrök az elkövetőt elfogták, előállították a Tapolcai Rendőrkapitányságra, majd gyanúsítottként kihallgatták. Ellene rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás.

A Tapolcai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az ügyészségnek.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kilenc illegális migráns

A Bács-Kiskun megyében feltartóztatott külföldiek jogellenesen jutottak be az ország területére.

 

Háromszor elfogott díler

Kábítószerrel kereskedett, betört, a letartóztatása előtt levágta a lábáról a nyomkövetőt, utána pedig megszökött a XIX. kerületi zsaruk elől. F. Mihály Sándor nem jutott messzire, immár letartóztatták, a bajkeverésnek részéről egy időre vége.

 

Nem messze a Balatontól

A somogyi dombvidéken a nagyjából 4500 lelkes város a 24 települést felölelő járás és egyben a vonzáskörzet központja. A környék rendjére a Tabi Rendőrőrs ügyel. Tabbal együtt 13 ezer főnyi lakosság napi közbiztonságáról kell gondoskodniuk, rájuk hárul ügyes-bajos dolgaik, hatóságot érintő problémáik rendezése.

 

Az év rendőrei

Idén is elismerték az év rend­őrei munkáját, és kihirdették, kik kapnak Bátorságért érdemjelet. Az elismerések többségét később vehetik át személyesen Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes, belügyminisztertől a díjazott zsaruk.