Lelőtte szomszédja kutyáját

2019. 05. 21., k - 09:34
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrség befejezte a vizsgálatot annak a férfinak az ügyében, aki lelőtt egy kutyát, majd egy zsákba tette a tetemet és egy bokor alá rejtette Garé határában.

Állatkínzás miatt nyomozott a Siklósi Rendőrkapitányság egy 42 éves garéi férfi ellen. A férfi 2018. december 19-én este garéi házának udvarán engedéllyel tartott lőfegyverével meglőtt egy kutyát. A találatot követően az eb a földre rogyott, majd pár másodperc múlva felállt és elszaladt. A férfi ezután az állat keresésére indult, majd az elpusztult ebet meg is találta a kutya gazdájának udvarán. Ezután a tetemet egy zsákba tette, majd azt a település határában egy bokor alá rejtette. A sértett másnap vette észre, hogy eltűnt a kutyája, valamint több – feltehetőleg az állattól származó – vérfoltot is talált házának udvarán, végül egy közeli mezőgazdasági területen megtalálta az elpusztult állatot, ezért bejelentést tett a rendőrségre. A rendőrök a nyomozás során beazonosították, majd kihallgatták az állatkínzót.

Az ügyben a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők Csongrádban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba nyolc határsértő Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.