Lengyeli lopások

2017. 09. 06., sze - 09:02
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrség vádemelési javaslattal zárta a nyomozást.

A Bonyhádi Rendőrkapitányság nyomozást folytatott lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy döbröközi férfi ellen.

Egy lengyeli férfi tett bejelentést a rendőrségre, mert ismeretlen tettes 2017. január 20-án az éjszakai órákban a lakóházához tartozó garázsból gázpalackot és kulcsokat lopott el.

Egy nő is bejelentést tett Lengyelről, mert az ő házánál is tolvaj járt azon az éjszakán. Az elkövető a házhoz tartozó melléképületből pálinkát, élelmiszert, gázpalackot és egy dézsát tulajdonított el.

A bonyhádi rendőrök az ügyeket egyesítették, majd a nyomozás eredményeként 2017. augusztusában azonosították a bűncselekménnyel gyanúsítható 19 éves döbröközi férfit, akit gyanúsítottként hallgattak ki. A gyanúsított a cselekmények elkövetését beismerte, szabadlábon védekezhet.

A Bonyhádi Rendőrkapitányság Vizsgálati Alosztály munkatársai a nyomozást befejezték, az ügy iratait vádemelési javaslattal az ügyészségnek a napokban átadták.

A vagyon elleni bűncselekmények megelőzhetők, ha a az állampolgárok gondoskodnak értékeik biztonságáról. Éjszaka a lakásuk, lakóházuk kapuját, bejárati ajtaját zárják be! Használjanak vagyonvédelmi technikai eszközöket, riasztót, mozgásérzékelőt! Ezek megléte már önmagában is elriaszthatja az alkalmi tolvajokat.

A rendőrség minden törvény által biztosított eszközt igénybe vesz a bűncselekmények megelőzése, megakadályozása érdekében, de fontos, hogy mindenki tegyen saját biztonsága érdekében, így elkerülhető, hogy áldozattá váljanak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

13 migráns a Tisza árterén

Csónakkal lépték át a szerb-magyar határt. Rendőrök és katonák közösen tartóztatták fel őket.