Letartóztatásban a szekszárdi sorozatbetörő

2020. 06. 29., h - 13:41
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A kisnaményi férfi egy hét alatt legalább három házba tört be a megyeszékhelyen.

Egy szekszárdi nő tett feljelentést ismeretlen személy ellen, aki 2020. június 25-én a délelőtti órákban betört házukba, és onnan ékszereket, órákat, készpénzt és egyéb értékeket lopott el. A bejelentést megelőzően egy héttel a városban több betörés is történt, melyek során szintén ékszereket, készpénzt lopott el ismeretlen. A bűncselekmények kapcsán a nyomozók látókörébe került egy kisnaményi 51 éves férfi, akit a rendőrök június 25-én délután elfogtak a városban. A ruházatának átvizsgálása során a rendőrök az elkövetőnél betöréshez használható eszközöket, valamint a 25-én történt betörésből származó ékszereket találtak, melyeket le is foglaltak.

Az elszámoltatás során az elkövető elismerte a bűncselekményt, azonban a korábbi betörésekről nem nyilatkozott a rendőröknek. A férfit eddig háromrendbeli lopás bűntettel gyanúsították meg. A betörőt őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. Az 51 éves férfit a Szekszárdi Járásbíróság 2020. június 28-án letartóztatásba helyezte.  

Az ügyben a további eljárást a Szekszárdi Rendőrkapitányságon folytatják.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrreceptek a piaci lopások megelőzésére

Elloptak egy pénztárcát a miskolci Búza téri piacon. Tény, hogy a bevásárlótáska vagy a pult tetején hagyott pénztárcákat lopják el a legkönnyebben. A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy a piacokon előforduló lopások néhány pénztárcabarát recepttel megakadályozhatók.

 

Mezőgazdasági járművek a forgalomban

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét a mezőgazdasági gépek közlekedésével kapcsolatos fokozott baleseti kockázatokra.

 

Határsértők egy észak-macedón kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Két határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.