Letartóztatták a 40 éves szerb embercsempészt

2020. 11. 07., szo - 16:25
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A férfi az M9-es autóúton vitt egy személyautóban kilenc illegális migránst, akik közül négyen a csomagtartóban utaztak.

Mint arról korábban beszámoltunk, az M9-es autóúton a Szent László híd közelében 2020. november 5-én 15 óra 55 perckor a Bátaszéki Autópálya Alosztály járőrei megállítottak egy magyar rendszámú gépkocsit. A járművet egy szerb férfi vezette, rajta kívül az autóban ült kilenc férfi, akik szír állampolgárnak vallották magukat, de személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök az elfogott illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán a 40 éves szerb férfit őrizetbe vették és embercsempészés bűntett elkövetésével gyanúsították meg. A nyomozók előterjesztést tettek az embercsempész letartóztatásának indítványozására. Őt a Szekszárdi Járásbíróság 2020. november 7-én letartóztatta.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ismerősétől lopott

Az oroszlányi rendőrök néhány órán belül elfogták a feltételezett elkövetőt.

 

Tragédia a 6-s főúton

Egy ember meghalt, amikor személyautó ütközött tehergépkocsival a főút Ercsi és Érd közötti szakaszán.

 

Körzeti megbízott forrónyomon

Adatot gyűjtött és személyismeretére hagyatkozott a ceglédi kmb-s, néhány óra alatt azonosította és elfogta a betöréssel gyanúsítható helyieket.