Letépte az idős, védekezésre képtelen nő táskáját – 2 napon belül elfogták a rendőrök

2020. 08. 02., v - 05:10
Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

A gyöngyösi bűncselekmény gyanúsítottját őrizetbe vették a nyomozók.

A Gyöngyösi Rendőrkapitányság nyomozást indított ismeretlen tettes ellen, aki 2020. július 29-én 8 óra 35 perckor a gyöngyösi Jeruzsálem utcában letépte egy járdán sétáló nő válláról a táskáját, miközben fellökte őt. Elvette a táskáját és az esernyőjét, majd az értékszerzést követően elmenekült a helyszínről.  A 84 éves asszony az elsődleges orvosi megállapítások szerint könnyű sérülést szenvedett.

A nyomozók rövid idő alatt azonosították a feltételezett elkövetőt, majd ellene elfogatóparancsot adtak ki.

Sz. Alex 20 éves salgótarjáni lakost a bűncselekményt követő második napon Budapest XI. kerületében elfogták a rendőrök és előállították a Gyöngyösi Rendőrkapitányságra.

A férfit kifosztás bűntett elkövetésének gyanúja miatt hallgatták ki, melyen részletes beismerő vallomást tett.

A nyomozó hatóság a gyanúsítottat őrizetbe vette, továbbá előterjesztést tett letartóztatásának indítványozására.

Az eljárás további szakaszában azt is vizsgálják, hogy súlyosabb minősítésű bűncselekményt megvalósított-e a gyanúsított.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Alig egy másodpercen múlott

Ismét egy simontornyai vasúti átjáróban levő térfigyelő kamera rögzítette azt a jogsértést, mely kis híján tragédiával végződött.

 

26 telefont lopott másfél hét alatt – elfogták a rendőrök

Az V. kerületi rendőrök a feltételezett elkövető bőröndjében nagy mennyiségű pénzt, okmányokat, és mobiltelefonokat találtak; azokat a gyanú szerint korábban a marokkói származású férfi lopta el belvárosi szórakozóhelyek vendégeitől.