Leütött egy idős asszonyt a kapualjban

2018. 05. 05., szo - 15:00
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A ferencvárosi rendőrök vádemelési javaslattal zárták annak a férfinak az ügyét, aki két nőt is megütött, majd kirabolt. Az egyik sértett a bántalmazás következtében súlyos sérülést szenvedett.

A nyomozás adatai szerint a 33 éves budapesti G. Tamás 2017. május 30-án reggel Budapest IX. kerületében, egy Gát utcai lépcsőházba akart bejutni. A dörömbölésre egy idős asszony kinyitotta neki az ajtót. A férfi amint belépett a kapun, leütötte az asszonyt, majd a földön fekvő sértettről lerángatta a táskáját és azzal együtt a benne lévő személyes iratokkal, valamint mobiltelefonnal kisétált a házból. Az idős asszony a bántalmazás következtében nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

G. Tamás még aznap kora délután Budapest XX. kerületében, a János utca és a Helsinki út kereszteződésében – cigaretta kérés ürügyén – megszólított egy nőt, majd többször megütötte, valamint letépte a nyakláncát és azzal együtt elmenekült a helyszínről. A nő a támadás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a kamerafelvételek, valamint a kapott személyleírás alapján még az elkövetés napján azonosították a férfit, majd délután a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai G. Tamást ferencvárosi otthonának padlásán elfogták. A ferencvárosi rendőrök a rablás és súlyos testi sértés miatt indított nyomozást a napokban befejezték és a keletkezett iratot vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészség részére.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ma ünnep, holnap munka

Fura élethelyzet lehet: egyik nap még izgatottan vizsgázni egy rendészeti szakgimnázium tanulójaként, másnap ünnepélyesen búcsúzni az iskolától, harmadnap pedig zsaruként szolgálatba állni, és megkezdeni egy igen komoly és felelősségteljes életet.

 

Közlemény

Személyi változás a Komlói Rendőrkapitányságon.

 

Az ittas sofőrök kockáztatják a közlekedés biztonságát!

A rendőrök nyolc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhattak volna az év harmadik hetében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére.