Lezárt akta: A sofőr ittas volt, a kocsi tulajdonosa átengedte neki a vezetést

2021. 01. 25., h - 08:57
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 18 éves és egy 22 éves férfi ellen folytattak, járművezetés ittas állapotban és járművezetés tiltott átengedése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Az egyenruhások 2020. augusztus 9-én 10 óra körül, Hajdúhadház területén ellenőriztek egy autót és annak utasát. Az intézkedés során kiderült, hogy a sofőr, egy 18 éves helyi férfi szeszes italt fogyasztott, mielőtt a volán mögé ült. Az autó utasa, egy 22 éves tiszalöki lakos, aki a jármű tulajdonosa volt, tudott arról, hogy ismerőse a vezetés megkezdése előtt alkoholt ivott, előzőleg együtt italoztak.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya mindkét férfivel szemben büntetőeljárást indított. A gépkocsivezetőt járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésével gyanúsították meg. Az autó 22 éves tulajdonosát, járművezetés tiltott átengedése vétség miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A férfi azzal védekezett a rendőrségen, hogy azért engedte meg barátjának, hogy ittasan vezessen, mert kettőjük közül ő kevésbé volt ittas.

A hatóság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és a keletkezett iratokat a napokban megküldte az illetékes ügyészségnek. 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Behívta, kifosztotta, elfogták

Sokkolóan rikító, a legmerészebb eklektikán is túlkiáltó enteriőrben vetkőztette majdnem pőrére áldozatát az izsófalvi gyanúsított.

 

Fokozott ellenőrzés az M1-esen

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartott április 1-jén az M1-es autópályán. Földön és levegőben: az autópálya- és a forgalom-ellenőrzési alosztály munkatársai mellett az akcióhoz helikopteres támogatást adott a Készenléti Rendőrség.

 

Letartóztatásban a lengyel embercsempészek

A rendőrök Dunaföldvár belterületén ellenőriztek két magyar rendszámú teherautót, melyek közül az egyikben illegális migránsokat szállítottak, míg a másik jármű a csempész gépkocsi előfutójaként közlekedett.