Lezárt akta: A sofőr ittas volt, a kocsi tulajdonosa átengedte neki a vezetést

2020. 08. 01., szo - 16:51
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A Paksi Rendőrkapitányságon befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 27 éves daruszentmiklósi és egy 21 éves dunaegyházi férfi ellen folytattak ittas járművezetés és járművezetés tiltott átengedése miatt.

A dunaföldvári rendőrök 2019. december 22-én a késő esti órákban ellenőriztek egy autót és annak utasait. Az intézkedés során kiderült, hogy a kocsi sofőrje, egy 27 éves daurszentmiklósi férfi ittas volt, mielőtt a volán mögé ült, sőt jogosítvánnyal sem rendelkezett. Az autó utasa, egy 21 éves dunaegyházi lakos, aki a jármű tulajdonosa volt, tudott arról, hogy ismerőse a vezetés megkezdése előtt alkoholt ivott.

A Paksi Rendőrkapitányságon mindkét férfival szemben büntetőeljárást indítottak. A sofőrt járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésével gyanúsították meg. Az autó 21 éves tulajdonosát, járművezetés tiltott átengedése vétség miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A fiatal azzal védekezett a rendőrségen, hogy azért engedte meg barátjának, hogy ittasan vezessen, mert neki nincsen jogosítványa, és félt, ha ő vezet, akkor megbüntethetik. Az egyenruhások a mindkettőjüket feljelentették engedély nélküli vezetés miatt is.

A paksi rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban megküldték az illetékes ügyészségnek. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A nyomozók elfogták a rablás két gyanúsítottját

A rendőrök az egyik gyanúsítottat a rablás után két nappal elfogták, társával szemben pedig elfogatóparancsot adtak ki. A 19 éves körözött férfit tegnap őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.